BRC, HACCP, GHP i GMP – wdrażanie, monitoring

Strona główna Oferta BRC, HACCP, GHP i GMP – wdrażanie, monitoring

Pomagamy firmom zajmującym się produkcją, przetwarzaniem i dystrybucją żywności wdrożyć system BRC oraz HACCP. Odpowiada on za zachowanie bezpieczeństwa na każdym etapie produkcji, obróbki i dostawy. Praca zgodnie z zasadami BRC oraz HACCP daje klientom firmy pewność, że korzystają z bezpiecznych i przyjaznym zdrowiu produktów. Korzystnie wpływa to również na wizerunek przedsiębiorstwa, budując jego dobrą opinię w branży i konsumentów.

BRC, HACCP, GHP i GMP – wdrażanie, monitoring

Pomagamy firmom zajmującym się produkcją, przetwarzaniem i dystrybucją żywności wdrożyć system BRC oraz HACCP. Odpowiada on za zachowanie bezpieczeństw na każdy etapie produkcji, obróbki i dostawy. Praca zgodnie z zasadami BRC, HACCP daje klientom firmy pewność, że korzystają bezpiecznych i przyjaznych zdrowiu produktów. Korzystnie wpływa to również na wizerunek przedsiębiorstwa, budując jego dobrą opinię w branży i konsumentów.

Etapem poprzedzającym wdrożenie systemu HACCP jest uruchomienie programu GHP, czyli Dobrej Praktyki Higienicznej. Jest to zbiór zasad, których powinni przestrzegać wszyscy pracownicy. Obejmują one nie tylko zachowanie higieny pracy i higieny osobistej, ale wykraczają znacznie dalej poza to, obejmując wiele innych obszarów – teren zakładu i przyległy, wyposażenie produkcyjne, mycie i dezynfekcja oraz sprzątanie, zaopatrzenie w wodę, kontrola odpadów, transport, przechowywanie żywności, szkolenia i dokumentacja dotycząca przestrzegania procedur GHP.

Obiekty podlegające inspekcji sanitarnej powinny również być regularnie monitorowane pod kątem występowania szkodników. Okresowe lustracje obiektu pozwalają odpowiednio wcześniej stwierdzić występowanie problemu i zwalczyć go w zarodku. Oferujemy Państwu profesjonalny monitoring BRC oraz HACCP, będący najskuteczniejszym sposobem ochrony przed szkodnikami.

Swoje usługi polecamy również firmom produkującym żywność, przetwarzającym ją, a także magazynom i lokalom gastronomicznym oraz firmom cateringowym, podlegającym stosowanie zasad BRC GMP, GHP, HACCP. Na wszystkie wykonywane usługi wydajemy stosowane zaświadczenia, konieczne do przedstawienia w trakcie kontroli.

 

Teraz jak działamy

Firmom, które mają z nami podpisaną umowę gwarantujemy:

  • montaż wysokiej jakosci urządzeń do monitorowania aktywności szkodników
  • przygotowanie oraz prowadzenie szczegółowej dokumentacji
  • szkolenia z zakresu ochrony przed szkodnikami
  • pomoc w kontaktach z Inspekcją Sanitarną i weterynaryjną
  • pomoc przy audytach
  • wykonywanie na wezwanie klienta wizyt interwencyjnych

Gwarantujemy pełną dyskrecje, przyjezdzamy nieoznakowanym samochodem.

 

Jakie korzyści ?

  • prosta i czytelna umowa
  • interwencje max. do 12 godz
  • Zdalny system do monitoringu aktywności szkodników dostępny 24 godz. online